Через тиждень після початку боїв РФ вирішила обов’язково евакуювати один з районів Курської області

Регіональний оперштаб Курської області, де з 6 серпня точаться бої в ході українських наступальних дій, прийняв рішення про обов’язкову евакуацію всього Глушківського району, який межує з Сумською областю України.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на губернатора Курської області Олексія Смирнова у Telegram.

Координацію процесу виїзду місцевих жителів росіяни поклали на силові структури, місцеву адміністрацію та «дружинників Курського центру «Патріот».
“Шановні земляки, прошу вас з розумінням поставитися до поточної ситуації та дотримуватися всіх рекомендацій від силовиків та місцевої влади», — написав Смирнов.

Раніше, 12 серпня, російська влада закликала евакуюватися мешканців Бєловського району Курської області.
13 серпня евакуацію почали у Великосолдатському районі.
У Центрі протидії дезінформації РНБО повідомили, що РФ хоче вивезти мешканців Курської області на окуповану територію Запорізької. Однією із причин є те, що Кремль прагне приховати від росіян правду про реальну ситуацію в прикордонному регіоні після прориву 6 серпня.
Сьогодні, 14 серпня, міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук заявила, що міністерство відкрило цілодобову гарячу лінію для жителів Курської області, які хочуть евакуюватися в Україну або потребують гуманітарної допомоги. Також буде відкрито гуманітарний коридор.
Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна у Telegram.

Share this post

нет
scroll to top