Запоріжжя збільшує соціальні видатки з бюджету на 15 мільйонів гривень

З урахуванням тенденцій у соціальному житті міста Запоріжжя і оперативного вирішення питань, які виникають, на сьогоднішній 24-й сесії міськради депутати ухвалили проєкт змін до Міської комплексної програми соціального захисту населення міста Запоріжжя на 2022-2024 роки.

Ці зміни підготовлені з метою виконання комплексу заходів, що здійснюються на місцевому рівні в доповнення до державних соціальних гарантій.  Планові призначення на 2024 рік збільшені на 15 мільйонів гривень.

Зокрема за завданням «Комплексні заходи по соціальному захисту населення» видатки з бюджету збільшуються на 5 мільйонів гривень. Це зумовлено такими факторами:

  • збільшенням адресної цільової допомоги особам з інвалідністю внаслідок війни – учасникам АТО, особам, які брали участь у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією рф проти України (додатково 1 млн грн);
  • збільшенням матеріальної допомоги Захисникам і Захисницям України, які постраждали під час участі в АТО та у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією рф проти України (додатково 2 млн грн);
  • збільшенням адресної грошової допомоги за особистими зверненнями (додатково 2 млн грн).

За завданням «Забезпечення соціальними послугами громадян похилого віку, осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю, хворих, які не здатні до самообслуговування» видатки збільшуються на 10 мільйонів гривень у зв’язку з ростом кількості звернень за призначенням компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги.

У підсумку загальний обсяг видатків з бюджету на реалізацію Програми соціального захисту населення у 2024 році з урахуванням змін складає 112 мільйонів 190 тис. гривень.

Крім того, депутати проголосували за збільшення на 5 млн грн на виплату щомісячної допомоги у 10 тисяч гривень власникам житла, яке було знищене або стало непридатним для проживання внаслідок збройної агресії рф.

Сообщение Запоріжжя збільшує соціальні видатки з бюджету на 15 мільйонів гривень появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top