Чиста вода – для громад Запорізької області

У рамках фінансування Глобального гранту від Фундації Ротарі (Ротарі Інтернешнл) «Чиста вода для України», 8 благодійників у співпраці з ротарійцями Запоріжжя та 27 закордонних Ротарі клубів, а також з Запорізьким благодійним фондом «Єдність» за майбутнє» передали фільтраційні системи очистки води для п’яти місцевих громад області.

Питання очистки питної води сьогодні надзвичайно актуальне для багатьох селищ на Запоріжжі. Адже під час повномасштабного вторгнення для деяких громад, зважаючи на збільшення кількості населення, основною проблемою стало нечуване навантаження на місцеву інфраструктуру, зокрема, систему водопостачання. Загострилося питання стабільного забезпечення питною водою.

У частині населених пунктів взагалі відсутнє централізоване водопостачання, і питна вода доставляється цистернами за 20-25 км, а в деяких селах і за 40-60 км від водозабору, що потребує немалих додаткових коштів. Собівартість одного кубометра такої привозної води становить від 250 до 400 грн.

Через аварії на водогонах почастішали також багатоденні перебої з подачею питної води. А це незручності для мешканців як приватних, так і багатоквартирних будинків.

Окрім того, у зв’язку зі стрімким падінням рівня води в Дніпрі деякі з територіальних громад можуть взагалі залишитися без питної води, а це вже катастрофа іншого масштабу. У планах – будівництво артезіанських свердловин, проте така вода не відповідає стандартам питної і потребує додаткової очистки. Отож, встановлення системи зворотнього осмосу очистки води дасть можливість жителям громад отримати якісну питну воду вже зараз.

Більше року йшли перемовини, виготовлення та доставка обладнання до обласного центру. Але зараз вже усі виклики подолано.

Представники усіх п’яти територіальних громад, хто отримав це дороговартісне обладнання, висловили щиру подяку ротарійцям за розуміння проблем і підтримку у важкі для України часи.

Це не єдина добра справа Ротарі клубу Запоріжжя для своїх земляків. Він вже 15 років займається благодійною діяльністю з особливим фокусом на вразливих і талановитих дітях. З початком повномасштабної війни клуб розширив свою діяльність і також допомагає тим, хто постраждав від війни, місцевим громадам і закладам охорони здоров’я.

Сообщение Чиста вода – для громад Запорізької області появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top