Саме зараз у Запоріжжі вирує пожежа (ФОТО)

Фіксують масштабну пожежу в Бородинському мікрорайоні міста Запоріжжя.

У мережі опублікували фото з місця події, проте офіційної інформації з цього приводу немає.

Нагадаємо, на Запоріжжі через обстріли горіли 8 будинків (ФОТО).

Щоб запобігти пожежам влітку, варто дотримуватися наступних рекомендацій:

  1. Уникайте відкритого вогню. Не розпалюйте багаття у лісі чи поблизу сухої трави, особливо в суху та вітряну погоду. Якщо ж це необхідно, то обирайте спеціально відведені місця для розпалювання вогнищ і обов’язково загасіть вогонь після використання.
  2. Будьте обережні з сигаретами. Не кидайте недопалки на землю, особливо в місцях з великою кількістю сухої рослинності. Завжди використовуйте попільнички або інші безпечні методи для утилізації.
  3. Контролюйте сміття. Не залишайте сміття на природі, особливо скляні пляшки, які можуть діяти як лінзи та спричиняти загоряння. Відходи слід збирати та утилізувати у відповідних місцях.
  4. Очищайте територію. Якщо у вас є приватна ділянка або сад, регулярно очищайте її від сухого листя, гілок та іншого легкозаймистого матеріалу.
  5. Захистіть свій дім. Якщо ви проживаєте в сільській місцевості, створіть захисну смугу навколо будинку, видаливши займисту рослинність. Це допоможе зупинити поширення вогню.
  6. Слідкуйте за електроприладами. Перевірте електричні мережі та прилади на справність, особливо ті, які знаходяться на вулиці або в приміщеннях без постійного нагляду. Перегрівання може спричинити пожежу.
  7. Інформуйте інших. Якщо ви помітили вогнище або інші ознаки пожежі, негайно повідомте про це відповідні служби (ДСНС). Швидке реагування може запобігти великому загорянню.
  8. Використовуйте техніку безпеки.Під час користування технікою, яка може створити іскри або нагрівання (наприклад, косарки, бензопили), обирайте ранкові години, коли рослинність ще волога від роси.

Дотримання цих простих правил допоможе вам уникнути пожеж і захистити себе, свій дім та природу від небезпеки.


Підписуйтесь на Акцент в

Share this post

нет
scroll to top