“Гроші за роботу”: в області реалізують програму з працевлаштування ВПО та жителів прифронтових громад

Вже 75 жителів Запорізької області, які втратили роботу, долучилися до програми “Гроші за роботу” від благодійного фонду “Карітас Запоріжжя”.

“Гроші за роботу” – це формат тимчасової зайнятості, який надає можливість відновити втрачений або сформувати новий професійний досвід на місцевих ринках праці та виконати соціально значущу роботу на користь місцевої громади.

Мета програми – забезпечити короткострокове збільшення доходів населення, яке постраждало від війни.

Ініціатива реалізується з травня цього року у рамках проєкту “Багатосекторна допомога постраждалим від війни в Україні” за підтримки USAID та передбачає офіційне працевлаштування за договором на суспільно-корисні роботи на три місяці.

Роботу можуть отримати люди з інвалідністю, батьки з багатодітних родин, одинокі мами, опікуни піклувальники, особи старше 50 років, але ще не пенсіонери.

Люди, які втратили роботу і не мають грошей на організацію життєдіяльності, – розповіла соціальна працівниця благодійного фонду “Карітас Запоріжжя” Тетяна Сергєєва.

Це можуть бути, як вимушені переселенці, так і жителі прифронтових громад області.

Дана програма працює у Матвіївській, Вільнянській, Михайло-Лукашівській, Михайлівській, Чернігівській, Пологівській громадах, зараз починає активно втілюватися у Запоріжжі.

Робота, яка пропонується – це прибирання території парків, дрібні ремонти, фарбування будівель, покіс трави, організація роботи просторів та хабів, робота з дітьми, догляд за одинокими особами похилого віку тощо.

Наприклад, у місті .Вільнянськ працівники програми були задіяні в ліквідації наслідків ракетного обстрілу.

Таким чином, виконуючи суспільно-корисну роботу, потребуючі отримують фінансову підтримку.

Сообщение “Гроші за роботу”: в області реалізують програму з працевлаштування ВПО та жителів прифронтових громад появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top