У Швейцарії заблокували 1,3 мільярда євро російського олігарха Сулеймана Керімова

Державний секретаріат з економічних питань (SECO, підрозділ Мінекономіки Швейцарії) на попередній основі заблокував 1,3 млрд євро (1,25 млрд франків) російського олігарха Сулеймана Керімова.

Інформацію про це опублікувала швейцарська щоденна газета Le Temps.

У кантонах Швейцарії Люцерн, Цуг і Нідвальден було проведено вісім обшуків у зв’язку з кримінальною справою, яку Федеральна прокуратура Швейцарії порушила ще 2023 року.

Наразі розслідування триває стосовно чотирьох осіб і ще однієї «невстановленої особи», за підозрою у відмиванні/легалізації злочинних капіталів і в порушенні законодавства, яке регулює у Швейцарії запровадження санкцій щодо іноземних держав у частині, що стосується ситуації навколо України.

Було ухвалено рішення про попереднє заморожування активів на суму понад 1,3 мільярда швейцарських франків, що належать Сулейману Керімову.

Дві процедури, кримінальна та адміністративна, спрямовані на ймовірний обхід санкцій проти росії, а також на відмивання грошей. Щодо чотирьох осіб проведено вісім обшуків.

Арештів здійснено не було, оскільки у Швейцарії діє презумпція невинуватості.

Федеральна прокуратура Швейцарії та SECO продовжують свої розгляди і, як заявляє Прокуратура, «наразі, виходячи з інтересів слідства, вони не дають із цього питання жодних подальших коментарів».

Як вказала SECO на своєму сайті в середу 14 серпня 2024 року, вартість активів, заморожених у Швейцарії внаслідок санкцій, запроваджених щодо росії у зв’язку з її агресією проти України, станом на 13 серпня 2024 року становила 7,1 мільярда швейцарських франків.

Додатково до них заблоковано 17 об’єктів нерухомості, дорогі автомобілі, витвори мистецтва, меблі та музичні інструменти, що належать фізичним або юридичним особам, які потрапили під санкції ЄС і Швейцарії.

https://zn.ua/ukr/europe/v-shvejtsarii-zablokirovali-1-3-milliarda-evro-rossijskoho-oliharkha-sulejmana-kerimova.html

Сообщение У Швейцарії заблокували 1,3 мільярда євро російського олігарха Сулеймана Керімова появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top