Проти зрадників України задумано новий вид покарання – позбавлення державних нагород і пільг

Профільний комітет Ради підтримав законопроєкт про позбавлення зрадників держнагород.

Про це йдеться на сайті Ради.

Держнагород хочуть позбавляти за тяжкі чи особливо тяжкі злочини або злочини проти основ нацбезпеки України. Тепер законопроєкт у двох читаннях має розглянути Верховна Рада.

Комітет парламенту з питань правоохоронної діяльності рекомендує ухвалити законопроєкт № 11410 про позбавлення державних нагород за популяризацію або пропаганду держави-агресора Росії.

Проєкт пропонує внести зміни до низки законів і встановити новий вид покарання – позбавлення державної нагороди України. Зробити це можна буде за рішенням суду.

Держнагород хочуть позбавляти людей, засуджених за тяжкі чи особливо тяжкі злочини або злочини проти основ нацбезпеки України, проти миру, безпеки людства та міжнародного правопорядку.

Також державні нагороди хочуть забирати у тих, хто популяризує або пропагує Росію та її органи влади чи представників, створює позитивний образ РФ, виправдовує і визнає правомірною її окупацію України.

Документ також передбачає, що люди, яких позбавлять державних нагород України, втрачають право на всі пільги, передбачені для володарів таких нагород.

Сообщение Проти зрадників України задумано новий вид покарання – позбавлення державних нагород і пільг появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top