ЄС здійснив перший регулярний платіж у межах Механізму підтримки України

Європейська комісія виплатила Україні близько 4,2 млрд євро в межах першого компонента Механізму підтримки України. Таким чином, загальна сума фінансування ЄС, виплачена українському уряду в межах цього механізму, становить 12 млрд євро.

Після запиту на платіж, поданого Україною, минулого тижня Рада ЄС схвалила оцінку Єврокомісії про те, що країна задовільно виконала дев’ять показників реформ, пов’язаних із першим регулярним квартальним платежем. Ці умови, що охоплюють управління державними фінансами й державними підприємствами, бізнес-середовище, енергетику та розмінування, було окреслено в Плані реформ для України.

Цей платіж у розмірі 4,2 млрд євро було виплачено після початкових платежів, здійснених в межах Механізму підтримки України, зокрема 6 млрд євро у вигляді перехідного фінансування та 1,9 млрд євро у вигляді попереднього фінансування. Він є також свідченням швидкого впровадження Плану реформ для України.

ДОВІДКОВО

У період 2024-2027 років Україні буде надано до 50 млрд євро у вигляді грантів і позик у межах Механізму підтримки України. Ці кошти буде спрямовано на підтримку макрофінансової стабільності України, сприяння короткостроковому відновленню, реконструкції та модернізації, а також проведенню ключових реформ для вступу до ЄС. Фінансування для підтримки Плану реформ для України залежить від виконання попередньо узгоджених квартальних показників реформ та інвестицій, схвалених Радою ЄС.

Джерело: портал Східного партнерства

Сообщение ЄС здійснив перший регулярний платіж у межах Механізму підтримки України появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top