Важные новости

Вода в Дніпрі на запорізьких пляжах не відповідває гігієнічним нормам

Головне управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області повідомило, що за результатами досліджень, проведених Запорізькою регіональною державною лабораторією Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, в серпні зареєстровано відхилення від гігієнічних нормативів за мікробіологічними показниками у пробах річкової води, відібраних на комунальних пляжах «Центральний» (права та ліва сторони), «Правобережний» та пляжу оздоровчої зони по вул. Шмідта.

З метою забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення, недопущення виникнення та розповсюдження масових інфекційних та неінфекційних хвороб, ускладнення епідемічної ситуації на території м. Запоріжжя, Головним управлінням надані пропозиції Запорізькій міській раді щодо посилення роботи з обмежувальних заходів відносно відпочинку населення на воді.

Також фахівці звернулися безпосередньо до містян:

“Шановні запорожці!

Просимо Вас не ігнорувати цю інформацію, бути обачними та берегти своє здоров’я.

Якщо ж попри всі застереження, спека перемагає, і ви відправляєтесь на відпочинок біля води, пам’ятайте, що пляж – це місце потенційної небезпеки. Та щоб не зіпсувати відпочинок і не мати проблем зі здоров’ям, рекомендуємо дотримуватись простих правил:

• для купання та відпочинку користуйтеся лише офіційно дозволеними пляжами, де створені відповідні умови, утримуйтеся від купання у незнайомих місцях, на несанкціонованих пляжах. Не ігноруйте встановлені таблички, які вказують на заборону купання.

• не бажано купатися у непроточних водоймах;

• при купанні не заковтуйте воду з водойми, адже різноманітні інфекції прекрасно почуваються у воді, тож ті, хто полюбляє пірнати і ковтати воду, автоматично потрапляють у зону ризику.”

Сообщение Вода в Дніпрі на запорізьких пляжах не відповідває гігієнічним нормам появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top