Туристичному інформаційному центрі презентувала фільм про допомогу

15 серпня у Туристичному інформаційному центрі мультимедійна художниця Оля Михайлюк з Києва презентувала свою документальну стрічку «#Бабин_Бахмут і далі на Гуляйполе».

Це відеонотатки довгих подорожей волонтерів з карпатського села Бабин на Івано-Франківщині до їхніх друзів та родичів військових 10-ї гірсько-штурмової бригади «Едельвейс» та 102-ї Івано-Франківської бригади тероборони. Співавтором і напарником Ольги Михайлюк у подорожах Україною у цьому проєкті був польський саундартист з Вроцлава, музикант гурту Karbido Томаш Сікора.

– Я познайомилася з волонтерами з села Бабин випадково, на Великдень минулого року. Мене зацікавила діяльність цих людей, які постійно збирають і відвозять через усю країну все необхідне для військових. Бачила, як місцевий священик освячує ці коробки і пакети для сходу разом з великодніми кошиками бабинців. З якою любов’ю збирають гуманітарний вантаж люди. Ці збори, і дороги на схід довжиною 1400 кілометрів в один бік маршрутом через Харків, Ізюм, Краматорськ, Бахмут і далі га Гуляйполе, і щирі розмови в дорозі стали основою відеонотаток, – розповіла про свій проєкт мультимедійна художниця Оля Михайлюк.

Цей кінопроєкт «#Бабин_Бахмут і далі на Гуляйполе» розпочав свою подорож містами України з Івано-Франківська 8 серпня. У Запоріжжі 15 серпня показали перші дві частини. Третю частину монтують, а четверту знімають. Історія триває, допоки не закінчиться війна.

d29f5ac5-a0d3-4e2d-b45d-8644b549d1d0.jpg cd2ab671-ea4f-4ec3-bde4-3a40466338da.jpg

Сообщение Туристичному інформаційному центрі презентувала фільм про допомогу появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top