Вибух в окупованому Бердянську ймовірно пов’язаний з ліквідацією заступника так званого мера міста — Галіціна

За інформацією: Суспільне Запоріжжя.

Вибух в окупованому Бердянську ймовірно пов'язаний з ліквідацією заступника так званого мера міста — Галіціна

Павло Іщук, засуджений за колабораціонізм громадянин України. Facebook/Павел Ищук

Вибух в тимчасово окупованому Бердянську Запорізької області, що стався вранці 15 серпня, ймовірно пов’язаний з ліквідацією Павла Іщука — одного із заступників так званого мера міста.

Про це вчора, 15 серпня, повідомила очільниця Бердянської МВА Вікторія Галіціна.

«Ранковий вибух в центрі міста о 5-й ранку, може бути пов`язаний з ліквідацією, псевдозаступника «мера» Бердянська із зовнішньої, внутрішньої політики та масових комунікацій Павла Іщука. Враховуючи об’єктивні причини, пов’язані з окупацією міста, наголошуємо, що інформація може уточнюватись», — йдеться в повідомленні.

Що відомо про Павла Іщука

Павло Іщук — український журналіст, головний редактор бердянської газети «Город». У квітні 2022 року його призначили заступником голови так званої «адміністрації Бердянська». Чоловік включений до списку колаборантів на сайті «Миротворець».

  • 16 травня 2023 року Жовтневий районний суд міста Запоріжжя визнав винним одного із заступників так званого мера окупованого Бердянська за статтею 111-1 ч. 5 ККУ – колабораційна діяльність — та призначив йому вісім років позбавлення волі з конфіскацією майна;
  • 1 листопада 2022 року очільниця Бердянської МВА Вікторія Галіціна повідомила Суспільному, що внаслідок вибуху, який стався у тимчасово окупованому Бердянську 31 жовтня, був поранений перший заступник голови окупаційної «адміністрації міста із зовнішньої політики та масових комунікацій» Павло Іщук;
  • 16 вересня 2022 року Суспільне повідомляло, що справи незаконно самопроголошених Бердянського «міського голови» Олександра Сауленка та його «заступника» Павла Іщука розглядатимуть за спеціальним судовим розглядом — без присутності обвинувачених.

Раніше Суспільне повідомляло, що вранці, 15 серпня, у тимчасово окупованому Бердянську Запорізької області місцеві жителі почули звуки вибуху.

Читати ще

Вибух в окупованому Бердянську ймовірно пов'язаний з ліквідацією заступника так званого мера міста — Галіціна

Читати ще У Бердянську після вибуху госпіталізували так званого «заступника голови адміністрації міста»

Share this post

нет
scroll to top