Запоріжжя продовжує роботи з облаштування “Європейського проспекту”

У Запоріжжі за  ініціативи секретаря міської ради Регіни Харченко триває реалізація масштабного проєкту «Сенси Запоріжжя», розрахованого на 2024-2026 роки. Один з важливих напрямків діяльності цього проєкту є «Європейський проспект». Завдяки його реалізації головний проспект міста – Соборний – має стати більш сучасним.

Департамент архітектури та містобудування Запорізької міської ради для реалізації цього проєкту розробив відповідну схему проспекту.

– Цей документ – це схематичне визначення територій міста, починаючи з площі Запорізької і закінчуючи площею Привокзальною. Ми окреслили все, що потрапляє в поле зору, коли ми рухаємося проспектом з урахуванням меж історичних ареалів Запоріжжя, – розповіла заступниця директора департаменту архітектури та містобудування Запорізької міської ради – начальниця відділу правового забезпечення, організаційної та кадрової роботи департаменту Анна Гошко.

У рамках цієї території у відповідність будуть приводитися фасади будівель, зніматимуться незаконно встановлені об’єкти реклами – як зовнішньої, так і на будівлях й спорудах, таблички й вивіски, які наразі оформлені хаотично, а також наводитиметься порядок з розміщенням кіосків, павільйонів та інших тимчасових споруд.

За словами Анни Гошко, у Запоріжжі діють певні правила розміщення тимчасових об’єктів торгівлі. Остання редакція документа, який регулює ці правила, була прийнята у 2023 році. Це своєрідна збірка правил для розміщення кіосків та інших об’єктів роздрібної торгівлі. Наприклад, ті ж кіоски розташовуються відповідно до паспорта прив’язки, який надається згідно з Планом дислокації тимчасових споруд торговельного, побутового, соціально-культурного та іншого призначення.

Під час 24-ї сесії міськради депутати погодили внесення змін до цього Плану дислокації.

– Ми не кажемо, що затвердили новий План дислокації. Це згода на внесення змін, – зазначила Анна Гошко.

Планом дислокації тимчасових споруд торговельного, побутового, соціально-культурного та іншого призначення охоплюється не лише проспект Соборний, але й усі райони міста. Тож навести порядок з розміщенням МАФів та інших об’єктів торгівлі планують по всій території Запоріжжя.

Сообщение Запоріжжя продовжує роботи з облаштування “Європейського проспекту” появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top