Добірка рецептів смачної консервації з перцю та баклажанів
Сезон консервації триває, тож пропонуємо вам добірку цікавих перевірених рецептів від досвідченої запорізької господині Марини Гармаш.
1. Смажені баклажани з солодким перцем на зиму без стерилізації «Асорті»
«Один з найулюбленіших варіантів домашніх заготовок, це смажене «Асорті» з перцю та баклажан. Закриваю так вже багато років. Овочі беру невеликі, тому їх кількість може відрізнятися. Нарізати баклажани можна брусочками, кільцями все за вашим бажанням, головне, щоб добре просмажилися, солодкий перець завжди роблю цілим, разом з насінням. Баклажани попередньо не солю! Закатую в літрових банках», — розповіла про це рецепт Марина Гармаш.
Потрібно: на 1 літрову банку: 5 — 6 шт. баклажан, 5 — 7 шт. солодкого перцю, 2 — 4 зубчика часнику, 10 — 12 гілочок петрушк
Додатково: на 1 літрову банку: 2 ст. л. цукру, 1 ч. л. солі, 50 — 60 мл 9 % оцтурослинна олія для смаження без запаху; вода-окріп.
Приготування:
1. Добре вимийте банки. Петрушку та часник подрібніть. На дно банки насипте цукор і сіль, влийте оцет. Накрийте кришечкою.
2. Баклажани промийте під проточною водою. Розріжте їх на дві частини, потім кожну з частин на брусочки.
3. Розігрійте сковороду з рослинною олією, покладіть баклажани в один шар і обсмажте з усіх боків. Включаючи сторону де знаходиться шкірочка. Смажаться баклажани дуже швидко, готові повинні легко проколюватися виделкою.
4. Відкрийте кришечку і перекладіть першу порцію прямо в банку, відразу ж накрийте.
5. Смажте наступну порцію. Кожен шар баклажанів перекладіть часником та петрушкою.
6. Солодкий перець наколіть виделкою, чи ножем. Також обсмажте під кришкою, до готовності. Перекладіть до смажених баклажанів. Смажу завжди окремо.
7. Закип’ятіть воду, і залийте підготовлену баночку до самого верха. Відразу ж закатайте. За допомогою рушника покачайте баночку в руках, щоб розтанули цукор і сіль. Вкутайте на добу-двоє.
Читайте також: Ідеально до м’яса — рецепт сирої аджики з хроном від досвідченої господині
Смажений перець
«Хочу запропонувати Вам смачну заготовку з солодкого перцю. Готується вона абсолютно просто і швидко. Без стерилізації. Смажений перець з часником можна подавати до других страв, тут дуже смачний маринад. До речі сам маринад і варити то не потрібно.
Перець виходить з легкою кислинкою, в міру солі і цукру. Відмінно доповнюють його часник і петрушка. Ця заготовка, добре зарекомендувала себе в моїй родині, готую її більше 10 років. Перець можна брати будь-якого кольору. Особливо смачним виходить жовтий і червоний. Бажано м’ясистий і не дуже крупний. Розрахунок інгредієнтів дається на одну літрову банку», — розповіла господиня.
Потрібно:
- солодкий перець -12-14 шт;
- часник -2-3 зубика;
- петрушка -7-10 гілочок;
- сіль -1 ч. л. ;
- цукор -2 ст. л. ;
- оцет 9% -60 мл .;
- вода -окріп; олія -для смаження.
Приготування:
1. Солодкий перець і петрушку, промийте під проточною водою. Покладіть на друшляк щоб стекла рідина.
2. У перцю видаліть злегка хвостик, якщо він сухий або занадто довгий. Кожну перчинку наколіть з усіх боків ножем або зубочисткою. Приблизно по 7-10 наколів, щоб маринад просяк перець всередині.
3. Часник очистіть від шкірки і подрібніть за допомогою ножа. Банки попередньо промийте з содою, добре промийте.
4. Кришечки прокип’ятіть в окропі 2-3 хвилини.
5. На дно банки насипте сіль і цукор, додайте оцет і 3-4 гілочки петрушки. Зверху накрийте металевою кришечкою.
6. Сковороду добре розігрійте, додайте олію приблизно 2-3 ст. л. і обсмажте солодкий перець з усіх боків, до рум’янцю і легкого проколювання.
Важливо! Перець обов’язково обсмажуйте під кришкою, так як в процесі приготування можна обпалити руки. Смажиться він дуже швидко, при перевертанні його на інший бік, кришку сильно не відкривайте, а лише злегка.
7. Коли буде готова перша партія перцю, складіть його в банку, і накрийте її металевою кришкою.
8. Зверху на перець покладіть часник і пару гілочок петрушки.
9. Знову обсмажте перець, поки банка не буде наповнена по плечики.
10. Закип’ятіть воду, залийте окропом по саме горлечко. Відразу ж закатайте баночку. Візьміть її за допомогою рушники і злегка покачайте з боку в бік, щоб цукор і сіль розчинилися.
Переверніть її кришечкою вниз, і укутайте на пару діб. Потім приберіть в льох.
Читайте також: Смачні та ароматні: авторські рецепти консервованих помідорів від запорізької господині
Смажені баклажани на зиму без стерилізації
«В кожній родині є рецепти «фаворити», ось сьогодні один з найулюбленіших. Закриваю так баклажани близько 15 років, обов’язково по 15 — 20 банок на зиму. У моїй родині їх дуже люблять. Рекомендую і вам спробувати закрити хоч одну баночку. Бо рецепт дуже простий, ніякої стерилізації», — написала Марина Гармаш.
Потрібно:
- баклажани-5-7 шт;
- часник-2 зубчика;
- петрушка-7-10 гілочок;
- цукор-2 ст. л. ;
- сіль-1 ч. л. ;
- оцет 9% — 60 мл; олія для смаження;
- вода-окріп
Розрахунок інгредієнтів дан на одну літрову банку.
Приготування:
1. Добре вимийте банки, простерилізуйте зручним способом. Кришечки завжди кип’ячу 2 хвилини. Готові баночки накрийте чистими кришечками.
2. На дно банки насипте цукор і сіль, влийте оцет.
3. Баклажани промийте під проточною водою. Розріжте їх на дві частини, потім кожну з частин на брусочки. Попередньо солити їх не потрібно.
4. Розігрійте сковороду з олією, покладіть баклажани в один шар і обсмажте з усіх боків. Включаючи сторону де знаходиться кожура. Смажаться баклажани дуже швидко, готові повинні легко проколюватися виделкою.
5. Відкрийте кришечку і перекладіть першу порцію прямо в банку, відразу ж накрийте.
6. Смажте наступну порцію.
7. Часник наріжте не дрібно, гілочки петрушки промийте.
8. Кожен шар баклажанів перекладіть часником з гілочками петрушки.
9. Закип’ятіть воду, і залийте підготовлену баночку з баклажанами по самий верх баночки. Відразу ж закатайте.
10. За допомогою рушника покачайте баночку в руках, щоб розтанули цукор і сіль. Вкутайте на добу-двоє.
Раніше ми публікували рецепт пряного салату з огірків на зиму.
Джерело