Заступник ексголови Запорізької ОДА третій рік прислуговує зраднику

Колишній перший заступник голови Запорізької обласної державної адміністрації сумновідомого Пеклушенка — Віктор Ємельяненко — давно відомий своєю українофобською діяльністю. Але чомусь лише днями СБУ повідомила про підозру йому за співпрацю з окупантами з рф.

Зрадник українського народу, будучи проросійськи налаштованим, ще у 2014 році збіг в окупований рашистами Крим. Там підстаркуватий фанат путіна намагався зробити кар’єру. Не судилося.

Як повідомляв ще у липні 2022 року колишній працівник апарату ЗОДА Олександр Зубченко, Віктор Ємельяненко був призначений «заступником із внутрішньої політики» у самозваного губернатора та зрадника Євгена Балицького.

«Мав досвід роботи в ЗОДА із цим персонажем. «Риг» до мозку і кісток, права рука екс-губернатора Пеклушенка, лютий українофоб, який у лютому 2014 року на сесії обласної ради вимагав кривавої розправи над Майданом. За кілька тижнів після перемоги Революції Гідності Ємельяненко втік до окупованого Криму. Оріхівці, плюньте в рожу цій тварюці, покровителі якої знищили вщент ваше чудове місто», — написав у соцмережі Олександр Зубченко.

На своїй «посаді» він виконує усі вказівки окупаційної влади заради  підвищення іміджу держави – агресора та формування  у місцевого населення думки невідворотності встановлення російської влади на частині території України. Для цього зловмисник приймає участь у численних заходах під егідою рф з метою підтримки «сво» та пропаганди «русского міра».

«У вересні 2023 року, після проведення на тимчасово окупованих територіях Запорізької області псєвдовиборів до законодавчого зібрання Запорізької області, його було обрано на посаду голови так званого «Законодательного собрания Запорожской области». На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили фігуранту про підозру за ч. 5 ст. 111-1 КК (колабораційна діяльність)», — повідомили у пресгрупі УСБУ.

 

 

 

.

 

 

 

 

 

Share this post

нет
scroll to top