У Запоріжжі почалися підпали автівок ЗСУ — що відбувається

У Запоріжжі почалися підпали автівок ЗСУ - що відбувається

Хвиля підпалів військових авто дісталась до Запоріжжя — коментар поліції

Наразі майже в усіх регіонах країни відбуваються підпали автомобілів військових, релейних шаф і будівель РТЦК та СП. Нещодавно такий підпал стався у Космічному мікрорайоні Запоріжжя.

Читайте також: Окупанти завезли на запорізький курорт перших «біженців» з Курщини

Як повідомив на своїй сторінці у фейсбуці  начальник ГУНП в Запорізькій області Артем Кисько, за останній тиждень кілька таких фактів зареєстровано і в Запоріжжі. Між тим, російські пропагандисти видають за роботу нібито партизанів/ російського «підпілля».  Артем Кисько прокоментував, що ж відбувається насправді.

Російські спецслужби вербують раніше судимих, ігроманів, наркоманів та несвідому молодь

З метою дестабілізації суспільства представники російських спецслужб, маніпулюючи свідомістю та бажанням заробити «легкі гроші», знаходять серед молоді, раніше судимих, ігроманів або осіб із наркотичною залежністю виконавців своїх злочинних завдань та вербують їх через спеціально створений телеграм-канал. 

З потенційними правопорушниками куратори попередньо проводять системну роботу. Далі – алгоритм простий: ті скоюють підпали, надсилають відеопідтвердження в режимі реального часу та отримують плату на картку (а частіше не отримують).

На сьогодні майже всі ці злочини в країні розкриті. Зловмисники затримані. За віковою категорією це – особи віком від 13 до 45 років. За злочинні дії їм загрожує ув’язнення, причому за найтяжчою санкцією за диверсійну та підривну діяльність, спрямовану на перешкоджання Силам безпеки та оборони країни, передбачено довічне позбавлення волі.

У Запоріжжі почалися підпали автівок ЗСУ - що відбувається

Важливо

«Звертаємося насамперед до батьків: контролюйте поведінку дітей, їхні зацікавлення в соцмережах  та застосунки в гаджетах, щоб вберегти від непоправного і не дати зламати собі життя змолоду», — каже Артем Кисько.

Якщо ви – військовослужбовець, за можливості, залишайте авто в гаражах, на охоронюваних стоянках або паркінгах, але в жодному випадку – в неосвітлених малолюдних місцях.

Читайте також: Від будівельника до «військового експерта» — СБУ повідомила про підозру колаборанту Рогову із Запорізької області

У поліції просять про будь-які пропозиції за плату здійснити підпал військового автомобіля або виявлення в інтернет-мережі оголошень відповідного змісту негайно повідомляти за спецномером 102.

Не піддавайтесь на провокації російських спецслужб!

Ми писали, що мешканка Запорізької області займалася підпалом автівок ЗСУ в Києві — деталі від СБУ. Агенткою російського гру виявилася мешканка міста Токмак Запорізької області, яка  виїхала до столиці після окупації населеного пункту. Там на неї вийшов російський агент і запропонував займатися координацією підпалювачів за гроші. Жінка погодилася на пропозицію, втім, у підсумку, обіцяної винагороди так і не отримала.

Джерело

Share this post

нет
scroll to top