Блінкен відвідає Ізраїль, щоб не допустити зриву переговорів щодо Сектору Газа

Державний секретар США Ентоні Блінкен цими вихідними відвідає Ізраїль, де обговорить підготовку до чергового раунду переговорів з укладення угоди про припинення вогню в Секторі Газа.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Bloomberg.

Під час свого дев’ятого візиту в регіон з початку війни у жовтні 2023 року, глава американської дипломатії зустрінеться з ізраїльськими чиновниками.
«Держсекретар Блінкен підкреслить критичну необхідність для всіх сторін у регіоні уникати ескалації або будь-яких інших дій, які можуть підірвати можливість остаточного укладення угоди», — зазначив прес-секретар Держдепартаменту Ведант Патель.
Після дводенних переговорів у Катарі, до кінця наступного тижня міжнародні посередники планують відновити переговори про припинення вогню в Каїрі (Єгипет).
Великим знаком питання зараз є ХАМАС, який не відправив свого представника на останні переговори. Речник угруповання звинуватив Ізраїль у висуненні нових умов для підриву переговорів.
Прем’єр-міністр Катару шейх Мохаммед бін Абдулрахман Аль Тані у четвер провів переговори з виконуючим обов’язки міністра закордонних справ Ірану Алі Багері Кані.
Міністерство закордонних справ Катару повідомило, що Аль Тані наголосив на необхідності спокою і деескалації в регіоні.

Мирні переговори щодо Сектору Газа
У четвер, 15 серпня, відбувся новий раунд переговорів з припинення війни між Ізраїлем та ХАМАС за участю міжнародних посередників.
Під час зустрічі, США представили сторонам нову позицію для припинення вогню в Секторі Газа.
У п’ятницю, 16 серпня, президент США Джо Байден заявив, що мирна угода «ближче, ніж будь-коли».
Тим часом офіційні особи союзників працюють над тим, щоб відмовити Іран від масштабної атаки «помсти» на Ізраїль через убивство 31 липня лідера ХАМАСу Ісмаїла Ганії в Тегерані.
Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Share this post

нет
scroll to top