москва хоче повернути газ до Європи під видом азербайджанського, – експерт

Михайло Гончар: Москва хоче повернути газ до Європи під видом азербайджанського, – пояснив у  Пресцентрі УКМЦ експерт у питаннях енергетичної безпеки Михайло Гончар.

На тлі тої провальної газової політики Кремля, коли газ використовувався як зброя, особливо в 2022 році, «Газпром» просів. Він практично втратив європейський газовий ринок і тому Кремль відчайдушно шукає варіант того, як повернути газпромівський газ на європейський ринок під маскою азербайджанського. Про це в Українському кризовому медіа-центрі заявив глобалістики «Стратегія ХХІ», експерт у питаннях енергетичної безпеки Михайло Гончар.

“Але це пів справи чи те що, лежить на поверхні так само як і схематос типу «Росукренерго», – продовжив він. – Більш серйозна річ полягає в тому, що ті гроші, які будуть отримані за експортовані партії газу, насправді в Росію не повернуться. Вони будуть на рахунках в Європі і будуть використані саме для закупки високочутливого обладнання, матеріалів, мікросхем і цілком легально через той же Азербайджан будуть поставлені в Росію”.

Експерт нагадав, що легальність цього може забезпечити декларація про стратегічне співробітництво між Азербайджаном і Росією, підписана 22 лютого 2022 року за два дні до початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Там є два пункти, які чітко прописують співпрацю двох країн у військово-технічній сфері.

Оригінал статті на сайті Українського кризового медіа-центру: https://uacrisis.org/uk/myhajlo-gonchar-moskva-hoche-povernuty-gaz-do-yevropy-pid-vydom-azerbajdzhanskogo

Фото: УКМЦ

Сообщение москва хоче повернути газ до Європи під видом азербайджанського, – експерт появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top