Яка ситуація у прикордонних з Україною районах Бєлгородської області: відповідь ДПСУ

Українські прикордонники не фіксують перекидання Росією сил у Бєлгородську область, яка межує з Україною. Захисники продовжують стежити за ситуацією.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на речника Державної прикордонної служби України Андрія Демченка в ефірі телемарафону.

«На даний момент такого (рух сил та техніки, — ред.) такого не відмічається. Звісно, що Росія у межах своєї області тримає певну кількість сил та засобів. Але сказати, що йде масове поповнення або збільшення військової складової, не можу цього підтвердити», — сказав речник.
При цьому Демченко зазначив, що противник очікує «певних дій» і готується до них. Речник ДПСУ додав, що головне завдання прикордонників — мати власні оборонні позиції на українській території.
«Тримаючи ті сили і засоби, ворог може в будь-який момент здійснити будь-які дії по відношенню до нашої країни», — наголосив Демченко.

Ситуація у Курській та Бєлгородській області
Україна майже протягом двох тижнів проводить наступальну операцію у Курській області. Раніше російська влада ввела режим контртерористичної операції у Курській, Бєлгородській та Брянській областях.
Крім того, у Бєлгородській області оголосили режим надзвичайної ситуації федерального рівня.
У мережі тиждень тому публікували кадри нібито українських бійців у прикордонному населеному пункті у Бєлгородській області. Українське командування не підтвердило, що операцію Сил оборони розширилася на Бєлгородську область.
РБК-Україна спитало військового експерта, чи може «Курський прорив» розширитися на Бєлгородську область. Детальніше про це — у нашому матеріалі.
Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Share this post

нет
scroll to top