Сталася пожежа у лондонському мистецькому центрі, де зберігаються роботи Ван Гона, Мане та Сезанна

Довідка. Сомерсет-хаус – колишній королівський палац, у якому мешкала королева Єлизавета І, коли була принцесою. Сьогодні у цій будівлі розміщена Галерея Курто, де зібрана велика художня колекція картин часів періоду від доби Відродження до ХХ століття.

У центрі британської столиці Лондона близько сотні пожежників ліквідовують займання у палаці Сомерсет-хаус. Про це повідомляє The Guardian

https://i.guim.co.uk/img/media/cbed6b5010df3f117bd088b1fb4fcf0dffb95357/0_894_1632_978/master/1632.jpg?width=620&dpr=2&s=none

Fire and smoke rise from Somerset House in London – video

 

У лондонському мистецькому центрі Somerset House, де зберігаються безцінні роботи Ван Гога, Мане та Сезанна, сьогодні спалахнула пожежа. Будівля знаходиться у центрі британської столиці. 

Про це пише АР. 

https://pbs.twimg.com/media/GVL8OHiW8AArwqV?format=jpg&name=large

x.com/johnspectato

 

З будівлі виривався дим, а на даху було видно полум’я. Причина пожежі поки невідома. До ліквідації залучили 15 машин і близько 100 пожежників.

У Somerset House заявили, що весь персонал і публіка в безпеці. Там планували провести захід з брейкдансу.

У неокласичній будівлі, якій майже 250 років, розташована Галерея Курто, де представлені роботи Ван Гога, Мане та Сезанна.

Директор Somerset House Trust Джонатан Рікі сказав, що пожежа спалахнула в західному крилі будівлі,і там «немає творів мистецтва».

/lb.ua/world/2024/08/17/630033_zagorivsya_londonskiy_mistetskiy.html

Сообщение Сталася пожежа у лондонському мистецькому центрі, де зберігаються роботи Ван Гона, Мане та Сезанна появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top