На Сумщині запроваджують перепустки до прикордонних населених пунктів

На Сумщині влада фіксує спроби людей повернутися додому після евакуації, тому в регіоні запроваджують систему перепусток. Втім, влада радить не наражати себе на небезпеку.
На Сумщині запроваджують систему перепусток для тих, хто хоче їхати у прикордонні населені пункти, звідки евакуюють людей.
https://enovosty.com/wp-content/uploads/2024/08/98_main-v1723926115-630x355.jpg.webp

Як передає Укрінформ, про це в ефірі телемарафону “Єдині новини” заявив начальник Сумської МВА Олексій Дрозденко.

«Ми фіксуємо спроби, коли люди (які раніше евакуювалися – ред.) їдуть у свої рідні стіни, проте таких невелика кількість. Ми всіляко їх від цього відмовляємо. Крім того, на обласному рівні ми розгортаємо цілу систему перепусток для тих, хто там проживає, кому є потреба туди поїхати до батьків, всі обставини вивчаються окремо. Хоча ми всіляко радимо не наражати себе на небезпеку», – зазначив Дрозденко.

За його словами, зараз спадає потік людей, які евакуюються із прикордонних населених пунктів. У перші дні їх було багато і загалом звідти евакуювали кілька тисяч жителів.

Дрозденко зауважив, що Суми мають можливість приймати людей. Загалом обласний центр прийняв понад 30 тисяч ВПО.

Як повідомляв Укрінформ, у Сумській області триває евакуація з населених пунктів, які розташовані за 5 і 10 кілометрів від лінії зіткнення, а також запроваджуються обмеження на перебування у 20-кілометровій зоні.

https://www.ukrinform.ua/rubric-regions/3896280-na-sumsini-zaprovadzuut-perepustki-do-prikordonnih-naselenih-punktiv.html

Сообщение На Сумщині запроваджують перепустки до прикордонних населених пунктів появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top