Переміщення окупаційних військ та позиційні бої – що відбувається на Запорізькому напрямку

Переміщення окупаційних військ та позиційні бої – що відбувається на Запорізькому напрямку

Експерти розповіли, що відбувається на фронті

Протягом 16 та 17 серпня тривали інтенсивні позиційні бої в районі Малої Токмачки, проте підтверджених змін лінії фронту на цьому напрямку спеціалісти не зафіксували. В Інституті вивчення війни повідомили, що російські та українські джерела не коментували ситуацію на кордоні Донецької та Запорізької областей 17 серпня.

Читайте також: Поблизу Запорізької АЕС зафіксували влучання безпілотника – подробиці

Переміщення окупаційних військ та позиційні бої – що відбувається на Запорізькому напрямку

За словами речника ОСУВ «Таврія» Дмитра Лиховія, на території Запорізької області наразі перебуває від 75 до 90 тисяч російських військових. Вони постійно переміщуються між різними ділянками фронту, зокрема з Запорізької до Донецької області.

«Зараз у Запорізькій області знаходиться 75–90 тисяч окупантів, але ця цифра не є сталою, оскільки підрозділи постійно мігрують і перекидаються з однієї ділянки на іншу – із Запоріжжя в Донецьку область. Війська проходять ротацію та переміщуються на інші позиції, так само як і наші підрозділи», – підкреслив Дмитро Лиховій в ефірі телемарафону.

Він також додав, що переміщення кількох тисяч окупантів із Запорізької області чи інших частин фронту в Курську область не має принципового значення, оскільки це не впливає на загальний хід бойових дій чи оперативну обстановку.

Раніше ми писали, що окупанти завезли на запорізький курорт перших «біженців» з Курщини. «Біженців» з Курської області розміщують у номерах готелю «Перлина Прибою» в окупованій Кирилівці. Це база, яку загарбники захопили майже з самого початку окупації.

Джерело

Share this post

нет
scroll to top