Байден заявив, що припинення вогню в Газі все ще можливе

Президент США Джо Байден заявив, що припинення вогню в Газі залишається можливим, незважаючи на те, що Ізраїль і ХАМАС обмінюються звинуваченнями.
Передає РБК-Україна з посиланням наThe Times of Israel.
Як повідомляється, Байден повідомив журналістам після вихідних у своїй резиденції в Кемп-Девіді, що переговори все ще продовжуються і що «ми не здаємось». Він додав, що угода «все ще можлива».

Мирні переговори щодо Гази
Зазначимо, що заява Байдена відбулася на тлі візиту держсекретаря США Ентоні Блінкена до Тель-Авіва, який прибуває до Ізраїлю вже вдев’яте починаючи з 7 жовтня 2023 року, коли на ХАМАС здійснив вторгнення на територію країни. Високопосадовець прибув, щоб домогтися угоди про припинення вогню та звільнення заручників.
До цього у Досі пройшли дводенні переговори між посередниками, які, як заявлялося, були успішними. Однак ХАМАС відмовився брати в них участь.
Говорячи про звинувачення між сторонами, йдеться про те, що Ізраїль та ХАМАС звинуватили один одного у перешкоджанні досягненню угоди про припинення вогню в Газі та звільнення заручників.
За словами посередників, нинішній раунд переговорів максимально наблизив обидві сторони до офіційної паузи у боях за останні місяці. Проте заперечення з обох сторін, оприлюднені в неділю, збільшили ймовірність поновлення тупикової ситуації.
Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Share this post

нет
scroll to top