Зрадив присязі та перейшов на бік ворога: експравоохоронець з Бердянська отримав 15 років тюрми

Колишнього поліцейського з Бердянська було засуджено за державну зраду до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Про це повідомили в Запорізькій обласній прокуратурі.

«З початку повномасштабного вторгнення оперуповноважений відділу кримінальної поліції Бердянського РВП зрадив присязі на вірність українському народу та перейшов на бік ворога», — йдеться в повідомленні.  

Чоловік залишився на окупованій території Запорізької області та з власної ініціативи розпочав «службу» в незаконно створеному окупаційною владою органі — так званій «народній міліції м. Бердянська».

Працюючи на ворога, він активно підтримував режим окупаційної влади. Сприяв у проведенні пошукових заходів із встановлення та вилучення табельної зброї та спецзасобів у своїх колег поліцейських. Брав участь у патрулюванні території захопленого Бердянська, виконував інші злочинні вказівки і розпорядження представників окупаційної адміністрації рф.

Спеціальне досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Територіального управління ДБР, розташованого у місті Мелітополі.

Підписуйтесь на Акцент в

Share this post

нет
scroll to top