У «Дії» вже невдовзі запустять онлайн-ождруження: що відомо про електронні подачі заяв

В Україні вже незабаром презентують функцію онлайн-одруження через застосунок «Дія». Така процедура значно скоротить час, який зазвичай витрачається на бюрократію.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Telegram-канал голови Міністерства цифрової трансформації України Михайла Федорова.

«Зовсім скоро презентуємо одруження онлайн по відеозвʼязку в Дії. Пристебніть ремені безпеки, це буде «вау». Витрачайте час одне на одного, а не на бюрократію», — зазначає Федоров.
Також він повідомляє, що українці наразі понад 30 тисяч разів подали заяви про шлюб через портал «Дія».
«Раніше в молодят був забіг на довгі дистанції: піти в ДРАЦС, щоб подати заяву, вибрати дату й формат церемонії, а потім сплатити держмито. Півтора року тому запустили на порталі «Дія» можливість подати заяву про шлюб онлайн, послугою вже скористалося понад 30 тисяч пар», — зауважив Федоров.
Нагадаємо, що ми розповідали про те, як українці можуть подати заяву про реєстрацію шлюбу за допомогою додатку «Дія». Для цього потрібно виконати кілька простих кроків:
авторизуйтесь на порталі «Дія»;
виберіть «Послуги», потім «Сім’я», потім «Заява про шлюб»;
заповніть заяву та виберіть деталі церемонії;
сплатіть адміністративний збір зручним способом та підпишіть електронним підписом;
далі ваша половинка отримає посилання на заяву по електронній пошті. Він або вона має також підписати її за допомогою електронного підпису.
Варто зауважити, що перші пари вже пройшли одруження в додатку «Дія» наприкінці червня у форматі бета-тестування даної функції.

Онлайн-ождруження у «Дії».
Нагадаємо, у «Дії» запустять повний цикл одруження і пари зможуть зареєструвати шлюб із дому або навіть коли наречений та наречена перебувають у різних місцях.
Також нещодавно міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров анонсував вісім нових послуг у «Дії».
Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Share this post

нет
scroll to top