Гостренькі квашені баклажани, фаршировані овочами – як приготувати страву

Гостренькі квашені баклажани, фаршировані овочами – як приготувати страву

Цікавий рецепт баклажанів

За цим рецептом баклажани виходять смачнючі – гостренькі, пікантні, з приємною кислинкою. Вони чудово смакують з картоплею, кашею і локшиною. Та й на святковому столі кращої закуски не знайти.

Читайте також: Без стерилізації — три варіанти смачної консервації з перцю та баклажанів

Інгредієнти:

  • 2 кг баклажанів,
  • 400 г моркви,
  • 250 г солодкого болгарського перцю,
  • 200 г цибулі,
  • 3-4 зубки часнику,
  • 1 ст л солі,
  • кілька горошин перцю,
  • половинка перчика чилі,
  • кріп, петрушка, селера.

Спосіб приготування:

Баклажани помити й обрізати плодоніжки. Скласти в каструлю, залити водою, трішки підсолити й накрити кришкою.

Довести до кипіння й варити  близько 10 хвилин (овочі мають легко проколюватися сірником і водночас залишатися пружними). Злити воду, дати баклажанам трохи охолонути. Часник та зелень – подрібнити. Цибулю обсмажити на олії до прозорості, додати моркву й перець.

Гостренькі квашені баклажани, фаршировані овочами – як приготувати страву

Тушкувати до розм’якшення моркви. Всипати сіль, перемішати. Вимкнути вогонь, додати зелень, часник і знову все перемішати. Ще теплі баклажани розрізати повздовж, але не до кінця. Начинити фаршем.

Притиснути половинки з овочами, надаючи їм форму цілого овочу. На дно емальованої миски чи каструлі скласти гілочки селери, потім фаршировані баклажани. Зверху гілочки петрушки й перець горошком.

Гостренькі квашені баклажани, фаршировані овочами – як приготувати страву

Якщо залишився фарш – заповнити ним прогалини. Накрити тарілкою або кришкою, поставити гніт (наприклад, трилітрова банка із закрутками). Через кілька годин має з’явитися рідина з баклажанів. Квашення відбувається у власному соку при кімнатній температурі від 3 до 7 днів (слід час від часу відрізати шматочок і куштувати баклажани на смак; важливо не дати овочам перекиснути). Потім баклажани слід перекласти в скляну тару: банку, каструльку чи контейнер. Зберігати в холодильнику.

Перед подачею на стіл нарізати шматочками завширшки 1,5-2 см. За бажанням можна полити баклажани запашною олією і посипати зеленню.

Раніше ми писали про рецепт сирої аджики з хроном від досвідченої господині.

Джерело

Share this post

нет
scroll to top