Стало відомо, у яких випадках запоріжцям можна не сплачувати штраф від ТЦК

Згідно з чинним законодавством, військовозобов’язаним, які не оновили свої дані, загрожує штраф від 17 до 25 тисяч гривень. Проте існують законні підстави уникнути штрафів.

Юристка Аліна Охтень у своєму Інстаграмі наголосила, що існують законні способи уникнути цих санкцій.

Правозахисниця наголосила, що ключовим моментом є те, що працівники ТЦК мають довести відсутність можливості отримати інформацію про особу з інших державних реєстрів. Вони зобов’язані надати докази того, що були надіслані запити до всіх відповідних органів державної влади, які ведуть реєстри.

Юристка зазначила, що процедура, яка проходила з 18 травня по 16 липня 2024 року, була спрямована не стільки на оновлення облікових даних, скільки на уточнення контактної інформації. При цьому повний військовий облік включає близько 30 позицій, серед яких сімейний стан, освіта, місце роботи, стан здоров’я та інші дані, які під час цієї процедури не питали.

Важливо, що, якщо працівники ТЦК не вжили необхідних заходів щодо пошуку інформації в інших реєстрах, це є підставою для оскарження штрафу в суді. За словами юриста, 98% таких штрафів скасовуються судом.

Читайте також: Департамент Запорізької міськради закупив аптечки за завищеними цінами?

 

У мирні та воєнні часи залишаємося разом, бо лише так ми є сильнішими. Долучайтеся до телеграм каналу Форпост медіа.
Усі ми тут — https://t.me/forpost_zp

Share this post

нет
scroll to top