Як ЗСУ створюють «буферну зону» у Курській області. ВІДЕО

Українські військові продовжують штурми по всьому виступу в Курській області. Імовірно, ЗСУ вдалося знищити третій та останній міст через річку Сейм у російському регіоні, що може значно ускладнити логістику ворога.

Зона бойових дій у російському прикордонні за 13 днів українського наступу практично охопила вже чотири райони Курської області — Коренівський, Суджанський, Білівський та Глушківський райони. Крім того, бойові зіткнення трапляються також на самому кордоні Льговського та Великосолдатського районів.

Загалом РФ втратила контроль над близько 1200 кв. км і ця зона продовжує потроху розширюватися. Український аналітичний ресурс DeepState вночі оновив мапу, на якій позначив населені пункти Опанасівка, Снагость, Отруба, як такі, що перебувають під контролем ЗСУ.

Карти боїв

Тим часом в Інституті вивчення війни зауважують, що ЗСУ незначно просунулися на південний схід від Суджі.

Спираючись на геолокаційні кадри, автори звіту пишуть про просування ЗСУ на північ Мартинівки. Своєю чергою так звані російські воєнкори пишуть, що українські сили нібито контролюють село Троїцьке Коренівського району та просунулися до Семенівки (на північ від Суджі та приблизно за 24 кілометри від міжнародного кордону).

Що стосується самого Кореневого, як заявляють російські медіаресурси, навколо нього, а також розташованої неподалік Ольгівки, точаться бої.

Цікавою складається ситуація навколо Глушківського району. Як пише російське опозиційне видання «Агенство», українські війська, нібито намагаються розширити зону бойових дій саме на цей район, руйнуючи в ньому мости.

За непідтвердженою інформацією, яка з’являється в соціальних мережах, ЗСУ, ймовірно, знищили третій і останній міст через річку Сейм у населеному пункті Кариж Курської області. Зауважимо, що напередодні на цій ділянці фронту українські бійці зруйнували міст у селі Глушкове та дещо північніше біля села Зване.

На думку російської сторони, Україна, мовляв, у такий спосіб хоче повністю відрізати російські війська від шляхів постачання в Глушківському районі. Після чого ворог на півдні цього району буде змушений користуватися переправами і понтонними мостами. Крім того, сили противника, які залишилися там, можуть опинитися в полоні.

Як пишуть журналісти «Агенства», якщо цей маневр стане успішним для ЗСУ, то зона бойових дій у Курській області розшириться у 1,5 раза і Україна зможе взяти під контроль ще до 700 квадратних кілометрів території.

Наступ ЗСУ в Курській області розпочався 6 серпня 2024 року. Але майже тиждень українське військово-політичне керівництво зберігало інформаційну тишу. За останніми даними від головкома Олександра Сирського, під контролем українських бійців уже 1150 кв км та 82 населені пункти в регіоні.

Читайте також: Ситуація на Запоріжжі щодо російського вторгнення станом на 19 серпня

 

У мирні та воєнні часи залишаємося разом, бо лише так ми є сильнішими. Долучайтеся до телеграм каналу Форпост медіа.
Усі ми тут — https://t.me/forpost_zp

 

Share this post

нет
scroll to top