Військовозобов’язані зможуть отримати відстрочку за новими правилами

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки провів чергове засідання, під час якого обговорювали можливі зміни до Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію».

Основною темою було розширення переліку підстав для відстрочки від мобілізації. На засіданні було розглянуто відповідний законопроєкт, який отримав одноголосну підтримку членів Комітету.

Верховна Рада повідомляє, що у разі прийняття цього законопроєкту, можливість отримати відстрочку від мобілізації з’явиться у військовозобов’язаних, якщо їхні близькі родичі, такі як рідний або неповнорідний брат чи сестра, загинули або зникли безвісти під час бойових дій.

Обговорення цього питання викликало певну критику. Голова Комітету Олександр Завітневич зазначив, що під час засідання звучали критичні та обґрунтовані зауваження стосовно ініціатив, які відстоюють Міністерство оборони та Генеральний штаб. Він також нагадав, що ця норма вже пропонувалася раніше, але була відхилена за наполяганням представників Міністерства оборони. «Незважаючи на це, ми знову повертаємося до цього питання через чотири місяці, і тепер воно отримує повну підтримку з боку МО,» – підсумував Завітневич.


Підписуйтесь на Акцент в

Share this post

нет
scroll to top