Допомагав окупантам захоплювати Крим та Луганщину: засуджено «віцемера» окупованого Бердянська

На підставі зібраних Службою безпеки доказів було засуджено ще одного керівника окупаційних органів рф у тимчасово захопленій частині Запоріжжя.

Про це повідомили у Службі безпеки.

Мешканця Луганщини, окупанти призначили «заступником мера військово-цивільної адміністрації міста Бердянськ».

Як встановили слідчі, зрадник ще у 2014 році брав участь у силовому захопленні Криму та Луганської області. Зокрема, він особисто керував блокуванням і штурмом військової частини ЗСУ у Сімферополі в березні 2014 року. Також вербував до лав незаконних збройних формувань «лнр» місцевих мешканців та організовував перевезення зброї з території росії.

Після повномасштабного вторгнення рф в Україну фігурант опинився в Бердянську. Зважаючи на його «послужний список», окупанти доручили йому відповідати за соціальну сферу, молодіжну політику, культуру. До його обов’язків, серед іншого, входить організація збору особистих даних українців, а також поширення кремлівської пропаганди.На підставі зібраних доказів слідчі СБУ зловмиснику заочно повідомили про підозру за такими статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 1 ст. 111 (державна зрада);
  • ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України);
  • ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації);
  • ч. 5 ст. 111-1 (добровільне зайняття громадянином України посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських функцій, у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території, у тому числі в окупаційній адміністрації держави-агресора).

Шевченківський районний суд Чернівців призначив йому покарання у вигляді 15 років в’язниці з конфіскацією майна. Окрім того, засудженому заборонено протягом 14 років обіймати будь-які посади в органах державної влади, державного управління, місцевого самоврядування чи органах, що надають публічні послуги.

Оскільки фігурант переховується на тимчасово окупованій території, співробітники СБУ проводять комплексні заходи для його затримання і притягнення до визначеної судом відповідальності.Досудове розслідування здійснювали слідчі Управління СБ України в Чернівецькій області за процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури.

Підписуйтесь на Акцент в

Share this post

нет
scroll to top