На честь загиблого на Запоріжжі розвідника на Вінниччині відкрили пам’ятну дошку

В селі Переорки Вінницької області пройшло відкриття пам’ятної дошки герою бригади «Червона Калина» солдату Владиславу Гриневичу з позивним Грінч. Дошку встановили на школі, де навчався військовий.

Як уточнили побратими Грінча з 14-ї штурмової бригади НГУ «Червона Калина», на церемонії відкриття зібрались рідні та близькі, однокласники та вчителі, друзі Владислава, які у свої промовах згадували його як світлу та сильну людину, яка ніколи не зраджувала своїм принципам. Між іншим, 16 серпня 2024 року герою мало виповнитись 22 роки.

«Неможливо описати біль, які переживають батьки. Неможливо висловити словами те, наскільки нам всім не вистачає Владислава. Він віддав найдорожче за те, щоб ми продовжували боротьбу, щоб ніколи не сходили зі свого шляху. Я пам’ятатиму його, як дуже сильну та мужню людину», – заявив на відкритті дошки побратим героя на ім’я Олег.

Владислав Гриневич був розвідником-кулеметником, героїчно загинув під час боїв із російськими окупантами у Запорізькій області 13 жовтня 2023 року.

За особисту мужність, самовідданість у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі, посмертно нагороджений орденом «За мужність» III ступеня.

Вічна пам’ять герою!

*

Фото: Червона Калина – 14 Штурмова Бригада НГУ

Сообщение На честь загиблого на Запоріжжі розвідника на Вінниччині відкрили пам’ятну дошку появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top