Верховна рада підтримала законопроєкт про заборону діяльності РПЦ

Сьогодні, 20 серпня, Верховна рада після півтора року дискусій та суперечок ухвалила закон, який прямо забороняє діяльність Російської православної церкви в Україні та відкриває шлях до такого ж рішення щодо Української православної церкви (раніше Московського патріархату).

«За» проголосували 265 депутатів. У межах компромісу між усіма фракціями Ради питання у другому читанні не обговорювали й схвалили одразу після відкриття засідання.

Ніхто з противників закону на розгляді своїх поправок не наполягав. «Проти» проголосували чотири «слуги народу», 17 членів ОПЗЖ і сім членів групи «Відновлення України».

РПЦ офіційно підтримує війну Росії проти України та усіляко сприяє діям російських військових. Згідно з соцопитуваннями, більшість українців підтримують заборону УПЦ.

Опитування показують, що зараз в Україні понад 50% українців підтримують автокефальну ПЦУ, яка має близько 8-9 тисяч парафій. І тільки 5% українців підтримують УПЦ, яка має близько 9 тисяч парафій. Проте це мільйони людей, які готові захищати свою структуру та керівництво.

.

Share this post

нет
scroll to top