Економічна бронь від мобілізації: названо три варіанти

Голова Комітету ВР з економічного розвитку Дмитро Наталуха представив законодавчі ініціативи щодо запровадження «економічного бронювання», які опрацьовують нардепи. Як отримати економічну бронь від мобілізації? Названо три варіанти.

Про це повідомили на сайті Верховної Ради.

Зазначається, що зараз у Комітеті 3 основні концепції:

  • перша передбачає сплату спеціального збору за бронювання працівників;
  • друга – бронювання на підставі заробітної плати;
  • Змішана модель бронювання.

Як розповів Наталуха, реалістичні надходження від сплати спеціального збору за бронювання працівників становитимуть близько 200 млрд. гривень на рік, що становить близько двох третин усіх коштів, які Україна витрачає на закупівлю вітчизняного озброєння.

“Це надасть як бізнесу, так і державі, головне — передбачуваність. Бізнес зможе прогнозувати свою діяльність, буде передбачуваною, гарантія того, що він зможе надалі працювати. А держава матиме гарантію того, що забезпечення наших військових так само буде стійким і безперебійним “, – Сказав Наталуха.

Крім того, як заявив заступник Міністра оборони України Іван Гаврилюк, Україні потрібно нарощувати власні можливості фінансування війни, оскільки міжнародна допомога не зростатиме.

У ВР зазначили, що під час засідання представники бізнес-асоціацій мали змогу ділитися власним досвідом та ставити питання народним депутатам, представникам виконавчих органів влади. За результатами обговорення будуть напрацьовані узгоджені пропозиції, які враховуватимуться при подальшому доопрацюванні законодавчих ініціатив.

Читайте також: Стала відома кількість російських військ на ТОТ Запорізького регіону

 

У мирні та воєнні часи залишаємося разом, бо лише так ми є сильнішими. Долучайтеся до телеграм каналу Форпост медіа.
Усі ми тут — https://t.me/forpost_zp

Share this post

нет
scroll to top