До Києва прибула місія ЄС – перевірить виконання плану Ukraine Facility

Делегація Європейського Союзу розпочала триденний візит до України для оцінки прогресу виконання індикаторів Плану України за програмою Ukraine Facility.

Про це повідомила пресслужба Міністерства економіки України.

“Найближчі три дні відбуватимуться консультації з нашими європейськими колегами щодо статусу імплементації індикаторів Плану України за програмою Ukraine Facility від ЄС на третій та четвертий квартали цього року. Наша задача – зробити цей процес максимально ефективним і прозорим, адже виконання індикаторів програми Ukraine Facility та отримання коштів від ЄС – є важливою складовою для макрофінансового планування, яке допоможе Україні зберігати економічну стабільність”, – наголосив Соболев.

Європейську делегацію очолила Марлен Розмарі Мадсен, керівниця відділу економічної і секторальної політики генерального директорату з питань сусідства та переговорів щодо розширення ЄС. Вона високо оцінила організацію роботи з координації та моніторингу реформ в Україні.

Зазначається, що у третьому кварталі 2024 року Україна планує виконати 9 індикаторів, що дозволить отримати €4 млрд у листопаді, з яких €1,5 млрд складе грантове фінансування.

Як повідомляв Укрінформ, у серпні Україна отримала 4,2 млрд євро від Європейського Союзу в межах Ukraine Facility.

https://www.ukrinform.ua/rubric-economy/3897073-do-kieva-pribula-misia-es-aka-perevirit-vikonanna-planu-ukraine-facility.html

Сообщение До Києва прибула місія ЄС – перевірить виконання плану Ukraine Facility появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top