Ситуація на Запоріжжі щодо російського вторгнення станом на 21 серпня

Триває 910 доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України.

За інформацією Генштабу, на Оріхівському напрямку ворожі підрозділи двічі безуспішно намагались просунутись в напрямку Новоданилівки та поблизу Малої Токмачки. Активізувались загарбники на Придніпровському напрямку, тут нашим захисникам довелось відбивати п’ять атак на укранські позиції.

За інформації Запорізької ОВА, упродовж минулої доби окупанти 303 рази били по 12 населених пунктах Запорізької області.

▪️Війська рф здійснили 3 авіаційні удари по Лобковому, Новоандріївці та Новодарівці.
▪️198 БпЛА різної модифікації атакували Біленьке, Гуляйполе, Новоандріївку, Новодарівку, Роботине, Малу Токмачку, Малинівку та Полтавку.
▪️5 обстрілів РСЗВ накрили Роботине, Гуляйполе, Малу Токмачку та Новодарівку.
▪️97 артобстрілів завдано по території Малокатеринівки, Гуляйполя, Оріхова, Новоандріївки, Новодарівки, Роботиного, Малої Токмачки, Малинівки, Полтавки та Преображенки.

Надійшло 10 повідомлень про руйнування житлових будинків та об’єктів інфраструктури.

Нагадаємо, 14-річний хлопець загинув, ще 6 дітей травмовано вдень під час обстрілу Малокатеринівки. Це хлопці 17, 16, 15, 14 років та дівчата 10 і 11 років. Поранення отримали і 28-річний чоловік та жінки 18 та 45 років.

Крім того, під час вечірнього обстрілу Малокатеринівки вибуховою хвилею та уламками пошкоджено приватні будинки. В одному з них знайшли тіло загиблого під час російської атаки чоловіка. Ще одна людина поранена.

 

 

.

У мирні та воєнні часи залишаємося разом, бо лише так ми є сильнішими. Долучайтеся до телеграм каналу Форпост медіа.
Усі ми тут — https://t.me/forpost_zp

 

Share this post

нет
scroll to top