Іван Федоров розповів про можливу евакуацію запоріжців: подробиці

Протягом останнього часу російські війська почали посилено атакувати населені пункти Запорізької області, що розташовані поблизу лінії фронту. Чи можлива евакуація запоріжців?

В етері телемарафону “Єдині новини” голова Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров прокоментував ситуацію та можливість примусової евакуації мешканців.

“Ворог почав атакувати ті населені пункти, які раніше не атакував, це селище Малокатеринівка, яке знаходиться в Кушугумській громаді. Можна сказати, це одне з найближчих населених пунктів, яке наближене до лінії фронту”, — зазначив Іван Федоров.

Він припустив, що посилені обстріли можуть бути частиною стратегії, спрямованої на знищення цивільного населення в зонах поблизу фронту.

“Я думаю, що це пов’язано з тим, що ці населені пункти наближені до запорізької лінії фронту. Ворог намагається нищити цивільних, нищити наших мешканців, які знаходяться поблизу лінії фронту”, — говорить Іван Федоров.

Незважаючи на загострення ситуації, Федоров повідомив, що наразі не розглядається можливість примусової евакуації з цих населених пунктів.

“Під час засідання Ради оборони Запорізької області за інформацією та висновками військових, сьогодні немає підстав для примусової евакуації. Не дивлячись на це, евакуаційні групи Нацполіції, рятувальників, волонтерів оперативно працюють і виконують кожну заяву на евакуацію тих мешканців, які бажають евакуюватися. На жаль, це лише поодинокі випадки протягом тижня”, — резюмував очільник області.

Читайте також: День жалоби: росіяни вбили хлопця, ще 6 дітей отримали поранення

 

У мирні та воєнні часи залишаємося разом, бо лише так ми є сильнішими. Долучайтеся до телеграм каналу Форпост медіа.
Усі ми тут — https://t.me/forpost_zp

Share this post

нет
scroll to top