Волонтерки із запорізького села печуть перемогу: передають на фронт пиріжки власної випічки

«Ми можемо вийти і купити щось смачненьке. А у наших сонечок такої можливості немає», – розмірковує вголос жителька приміського села на Запоріжжі Наталья Криль. І тому щотижня вона з подругами довгі години проводить на кухні, щоб порадувати смачненьким бійців 15-ї бригади оперативного призначення НГУ імені Героя України лейтенанта Богдана Завади.

Про це бійці бригади із задоволенням розповіли на своїй сторінці у соцмережах. До речі, сонечки, як любовно називають пиріжкові волонтерки нацгвардійців, дуже вдячні за смачні гостинці.

«Ми допомагали нашим воїнам з самого початку повномасштабного російського вторгнення, передавали все своїми силами. А рік тому познайомилися з капеланом бригади «Кара Даг» Віктором Ткачем, і з тих пір транспортом гвардійців системно відправляємо на позиції свіжесеньку випічку власного виробництва», – розповіла подруга Наталі Марина Олішенко, яка і була головною організаторкою «смачного» осередку у рідному селі.

Як уточнили гвардійці, всього у дружньому колективі чотири жіночки, дочки двох з них (Маша і Аня) допомагають. Двоє волонтерок працюють на звичайних посадах, дві інші вже пенсіонерки. А об’єднало їх бажання допомагати «сонечкам» і вони ще жодного тижня не пропустили. «Один раз мені було важко вставати зранку, подумала: може, один раз пропустити? Але потім згадалося, що у сонечок немає ні вихідних, ні відпочинку. Тож встала і пішла готувати», – продовжила розповідь Наталя.

На передову жіночки передають кекси, різні пиріжки, пряники та навіть торти. «Був медяник на 3,5 кілограми, кілька разів робили «Наполеон». Все з натуральних продуктів, все зроблено з любов’ю – адже наші сонечки заслуговують на найкраще!», – підсумовує Наталя, дістаючи з печі апетитний пиріг.

*

Фото: 15 БрОП НГУ ім. Героя України лейтенанта Богдана Завади

Сообщение Волонтерки із запорізького села печуть перемогу: передають на фронт пиріжки власної випічки появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top