Побачать всіх: у реєстрі Оберіг автоматично з’являться дані про запоріжців, хто ніколи не відвідував ТЦК

У Реєстрі військовозобов’язаних «Оберіг» автоматично з’являться дані про тих, хто ніколи не відвідував ТЦК. Крім того, постановка на військовий облік чоловіків до 25 років буде відбуватися автоматично без проходження ВЛК.

Це потрібно для прискорення формування бази даних про всіх чоловіків, яких можуть призвати.

Раніше Реєстр військовозобов’язаних «Оберіг» «не бачив» дані про окремих чоловіків, які з тих чи інших причин ніколи не ставали на військовий облік і не відвідували ТЦК. Проте, тепер відповідну прогалину виправлять шляхом автоматичної передачі даних з інших реєстрів. Якщо чоловік колись отримував паспорт у вигляді ID-картки чи закордонний паспорт, то дані про нього обов’язково є у Демографічному реєстрі. Відповідно до нової постанови Кабміну від 16 серпня 2024 р. №932 ці дані автоматично «перетікатимуть» до Реєстру «Оберіг», тому ТЦК зможе «бачити всіх».

«Дані щодо всіх чоловіків від 16 до 60 буде актуалізовано через реєстри Державної міграційної служби, Мінʼюста і Адміністрації Державної прикордонної служби» — пояснила заступниця міністра оборони з питань цифровізації Катерина Черногоренко.

Крім того, вона зазначила, що хлопці від 17 до 25 років будуть ставати на облік як призовники без відвідування ТЦК та медичної комісії.

«Всі необхідні дані збиратимуться з інших реєстрів» — зазначила заступниця міністра.

Також хлопців від 16 до 25 років, що оформлюватимуть паспорт, автоматично внесуть до реєстру «Оберіг» без проходження ВЛК. Це стосуватиметься і тих хлопців, які проживають за кордоном.

Актуальність військових електронних документів для чоловіків 18-60 років, що знаходяться за кордоном, перевірятиметься через взаємодію із ДМС. Таким чином, встановлення осіб та перевірка відомостей про призовників, військовозобов’язаних та резервістів буде здійснюватися автоматично – шляхом електронної інформаційної взаємодії між електронними ресурсами.

У яких випадках чоловіки можуть втратити вже наявну відстрочку

За певних умов можна втратити право на відстрочку. Зокрема, вона підлягає анулюванню у таких випадках:

  • закінчення строку її дії;
  • завершення підприємством, установою, організацією виконання мобілізаційного завдання (замовлення) або його скасування (у разі бронювання);
  • завершення підприємством, установою, організацією виробництва товарів, виконання робіт і надання послуг для забезпечення потреб ЗСУ, інших військових формувань (у разі бронювання);
  • позбавлення підприємства, установи та організації статусу критично важливих для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період уповноваженим органом (у разі бронювання);
  • ліквідації органу влади чи підприємства, установи та організації (у разі бронювання);
  • звільнення військовозобов’язаного з органу влади чи підприємства, установи та організації (у разі бронювання).

Читайте також: Економічна бронь від мобілізації: названо три варіанти

 

У мирні та воєнні часи залишаємося разом, бо лише так ми є сильнішими. Долучайтеся до телеграм каналу Форпост медіа.
Усі ми тут — https://t.me/forpost_zp

Share this post

нет
scroll to top