Україна визнала застосування систем HIMARS у Курській області, — The Times

Українські війська офіційно визнали використання західних ракетних систем у наступальній операції на території Російської Федерації.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на The Times.

Видання зазначає, що Збройні сили України підтвердили використання американських реактивних систем залпового вогню HIMARS для знищення мостів, понтонів та інженерного обладнання російських військ у Курській області.
В публікації нагадали, що раніше українські військові зруйнували всі три мости через річку Сейм, що з’єднували підконтрольну Росії територію з маршрутами постачання. Внаслідок цих ударів, до 3 тис. військових агресора опинилися у пастці, а військові інженери почали вимушено зводити понтонні переправи.
Видання також зазначило, що російські військові блогери та міжнародні журналісти з української сторони ідентифікували британські, американські та італійські танки і бронемашини як такі, що використовувалися під час штурму.
«Президент України Володимир Зеленський днями визнав безпідставними побоювання західних союзників щодо наслідків атак західною зброєю по російській території та закликав скасувати всі обмеження на використання західної зброї. Він також підтвердив, що Україна тримала своїх союзників у невіданні напередодні транскордонного наступу, знаючи, що вони накладуть вето на операцію, що перетне найсуворішу з усіх червоних ліній, які має Росія», — пише The Times.
Зеленський також зазначив, що російський диктатор Володимир Путін не втілив у життя свої погрози відплати НАТО, що свідчить про їхню несправжність. Глава держави також закликав Захід скасувати на застосування далекобійної зброї для ударів по тилах Росії, йдеться в публікації.

Наступ ЗСУ в Курській області
Два тижні тому українські військові проводять наступальну операцію на Курську область. Метою є створення буферної зони для припинення атак на прикордоння та відтягування ворожих сил з фронту в Україні.
Військовослужбовці Сил спеціальних операцій визнали, що знищили ударами з систем HIMARS кілька мостів і російських понтонних переправ у Курській області.
Також ЗСУ показали відео перших боїв і взяття полонених після початку операції в Курській області.
За два тижня українські військові взяли у полон велику кількість солдатів РФ.
Детальніше про очікування від операції Сил оборони у Курській області та її вплив на війну загалом — читайте у нашому матеріалі.
Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Share this post

нет
scroll to top