У Запоріжжі завершено розслідування щодо примусового виселення окупантами 50 місцевих жителів

За процесуального керівництва прокурорів Запорізької обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно псевдогубернатора Запорізької області за фактом порушення законів та звичаїв війни (за ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 КК України).

Як із цього приводу зазначила прес-служба прокуратури Запорізької області, розслідуванням встановлено, що так званий «глава военно-гражданской администрации Запорожской области» за змовою з представниками вищого військового та політичного керівництва рф створив та впровадив у життя «механізм боротьби» з проукраїнськи налаштованими громадянами на на тимчасово окупованій території: жителі регіону, які через проукраїнські погляди не підтримували режим окупаційної влади, підлягали виселенню.

За вказаним принципом псевдогубернатору (а йдеться про зрадника балицького) вдалось перемістити на підконтрольну територію України 50 жителів захопленої частини Запорізької області попри їх волю.

Для «легалізації» своїх дій він видав наказ «О мерах ответственности за совершение отдельных правонарушений, посягающих на общественный порядок и общественную безопасность», виконання якого покладено на окупаційні силові структури.

Спеціальне досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі управління СБУ в Запорізькій області.

Сообщение У Запоріжжі завершено розслідування щодо примусового виселення окупантами 50 місцевих жителів появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top