Фінські прикордонники отримали право відстежувати мобільні телефони поблизу кордону з рф

Прикордонна служба Фінляндії отримала нові повноваження щодо здійснення радіотехнічного моніторингу на кордоні з росією.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Yle.

На практиці це означатиме, що після придбання відповідного обладнання, прикордонники зможуть, наприклад, відстежувати переміщення мобільних телефонів поблизу кордону як з фінської, так і з російської сторони.

«Це важлива нова можливість поряд з іншими засобами», – заявив командувач Прикордонної служби Юхо Ванхатало.

Це може бути корисним, наприклад, у ситуаціях спрямованої міграції. Таким чином можна буде оцінити, де і скільки людей намагаються перетнути кордон.

Однак прикордонники не мають права перехоплювати повідомлення або права ідентифікувати користувачів мобільних телефонів.

За допомогою засобів радіотехнічного моніторингу Прикордонна охорона також зможе відстежувати дрони.

Як повідомляв Укрінформ, 16 листопада 2023 року Фінляндія вперше закрила чотири пункти пропуску на кордоні з рф через зростання кількості прохачів притулку.

14 грудня Фінляндія вирішила відкрити два пункти на східному кордоні. Однак у перший же день з боку росії прибули понад 100 прохачів притулку, після чого кордон знову закрили.

У липні цього року фінський парламент ухвалив Закон про тимчасові заходи з боротьби зі спрямованою міграцією (закон про видворення).

Фото: Lucas Holm / Yle

Сообщение Фінські прикордонники отримали право відстежувати мобільні телефони поблизу кордону з рф появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top