Литва офіційно продовжила тимчасовий захист для українських біженців ще на рік

Посвідки на постійне проживання, які діяли до 4 березня 2025 року, будуть продовжені до 4 березня 2026 року,  повідомляє Delfi.

Влада Литви в середу прийняла рішення про продовження тимчасового захисту для українських біженців ще на рік.

https://static.ukrinform.com/photos/2024_08/thumb_files/630_360_1724307595-961.jpg

Фото: DELFI.lt

Рішення про продовження тимчасового захисту для біженців з України спрямоване на зниження адміністративного навантаження на громадян і співробітників Департаменту міграції, а також на полегшення управління потоками заміни посвідок на постійне проживання наприкінці встановленого терміну надання тимчасового захисту, зазначили у литовському МВД.

Згідно із проєктом постанови, Департамент міграції щодня отримує 30-40 нових заяв на отримання дозволу на тимчасове проживання у Литві.

Станом на кінець липня цього року, близько 44 тисячі осіб мали діючі посвідки на проживання у Литві на основі тимчасового захисту.

Як повідомляв Укрінформ, ЄС активував механізм тимчасового захисту 4 березня 2022 року, невдовзі після повномасштабного вторгнення російських військ в Україну. Механізм пропонує переміщеним українцям колективний захист і надає їм право на проживання, працевлаштування, житло, медичне обслуговування та освіту для їхніх дітей.

https://www.ukrinform.ua/rubric-society/3897557-litva-prodovzila-timcasovij-zahist-dla-ukrainskih-bizenciv-se-na-rik.html

Сообщение Литва офіційно продовжила тимчасовий захист для українських біженців ще на рік появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top