Голова ЗОВА Іван Федоров повідомив про провокації ворога на тимчасово окупованій території

З наближенням Дня Незалежності України, окупанти на ТОТ готують нові провокації. Ворог масово поширює фейки про можливі обстріли міст українською армією, намагаючись прикрити свої дії.

Про це повідомив в етері телемарафону «Єдині Новини» очільник Запорізької ОВА Іван Федоров, передає 061.

«Ворог готує провокації на тимчасово окупованій території. Свідченням цього є те, що на території Токмаку, Молочанська ворог масово розганяє фейки, що українська сторона буде обстрілювати ці пункти. Мешканці мають розуміти, хто загрожує і хто несе небезпеку. На окупованих територіях ворог вчергове обмежує людей в доступі до інформації через підняття тарифів на інтернет на 30%. Це може призвести до того, що ця послуга стане складнодоступною, враховуючи ще й те, що працює він не якісно та обмежується доступ до популярних соцмереж типу WhatsApp, Telegram. Основна задача ворога – посадити наших мешканців в інформаційний вакуум», — каже Іван Федоров.

Також представники обласної влади фіксують обмеження на пересування для людей без російського паспорта та призовні документи на ТОТ. Всі репресивні обмеження лише посилюється.

Що стосується гуманітарної ситуації,  то окупаційна влада скоротила або повністю позбавила мешканців гуманітарної допомоги та виплат, а заробітна плата в бюджетній сфері зменшилася стосовно тої, що була на початку окупації та спонукала переходити населення працювати до ворога

Джерело: 061.ua

Share this post

нет
scroll to top