Важные новости

На Запоріжжі чоловік викрав броньоване авто зі зброєю й набоями: що вирішив суд

У Новомиколаївці Запорізької області механіка-водія військової частини засудили за викрадення броньовика.

Подія сталася в минулому році. Про це пише 5-та редакція.

Нетверезий військовий скористався тим, що інші захисники відпочивали, та викрав броньований автомобіль «МаххРrо М». У салоні був автомат і набої.

Він вирушив у напрямку Дніпропетровщини. Інші військові почали переслідування його на цивільних авто. Вони неодноразово намагалися зв’язатися з ним телефоном, але він не відповідав. Переслідування тривало кілька годин.

Боєць рухався через поля, об’їжджав міста та навіть пробився через блокпост, де були встановлені шипи для зупинки автомобіля. На одній із заправок чоловік зупинився, там сталася стрільба.

Врешті він заїхав у приватний сектор у місті Дніпро, де скоїв ДТП, переїхавши автомобіль головного сержанта батальйону, після чого він заїхав на подвір’я школи. Там його затримали побратимами.

Свідки підтвердили, що обвинувачений був загалом позитивно оцінений як військовослужбовець, але мав проблеми з алкоголем. Також він відчував сильний стрес і втому через загибель свого друга, з яким він служив.

Обвинувачений визнав свою провину та розкаявся. Його засудили до 5 років позбавлення волі. Військова частина подала позов про відшкодування збитків, заподіяних викраденням майна. Суд частково його задовольнив, враховуючи відшкодовану суму (15 тис. грн) і наказав стягнути з обвинуваченого 222 тис. гривень.

Підписуйтесь на Акцент в

Share this post

нет
scroll to top