Україна та Норвегія продовжили дію «транспортного безвізу»

Україна та Норвегія продовжили дію Угоди про лібералізацію вантажних перевезень до кінця червня 2025 року.

Про це повідомила пресслужба Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Лібералізація вантажних перевезень стосується транспортних засобів, що відповідають стандарту екологічності Євро-5 та вище.
22 Серпня 2024, 14:08

https://mtu.gov.ua/files/22_08_2024_new_1.png

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури та Міністерство транспорту Норвегії погодили лібералізацію вантажних перевезень між країнами до 30 червня 2025 року. Йдеться про подальше виконання двосторонніх та транзитних перевезень між країнами без дозволів.

Рішення було прийнято сьогодні 22 серпня, на засіданні профільної комісії.

«Продовження транспортного безвізу з Норвегією – це ще один крок до інтеграції України в транспортну мережу європейського континенту та послідовна політика Міністерства зі створення сприятливих умов для роботи українського бізнесу. Лібералізація перевезень між нашими країнами не лише спрощує умови для українського бізнесу, дозволяючи здійснювати перевезення без додаткових дозволів, але й сприяє розвитку нашої економіки та зміцненню міжнародних зв’язків. Також окрім цього рішення, нам вдалось вперше з 2002 року домовитися про збільшення кількості дозволів на перевезення в/з третіх країн на 40%», – зазначив заступник міністра Сергій Деркач.

Лібералізація вантажних перевезень стосується транспортних засобів, що відповідають стандарту екологічності Євро-5 та вище. Під час здійснення перевезень водії зобов’язані мати при собі сертифікат, який підтверджує екологічний клас їхньої вантажівки.

Окрім цього, на борту вантажівок має бути витяг про наявність ліцензії на перевезення.

Нагадаємо, що українським перевізникам доступний «транспортний безвіз» з 37 державами, включно із країнами Євросоюзу. За останній рік, окрім Норвегії, Міністерству розвитку громад, територій та інфраструктури України вдалось також домовитись про лібералізацію вантажних перевезень з Північною Македонією, Туреччиною, Молдовою, Грузією та Чорногорією.

/mtu.gov.ua/news/35868.html

Сообщение Україна та Норвегія продовжили дію «транспортного безвізу» появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top