Чинна президентка Молдови Мая Санду офіційно оголосила про участь у наступних виборах

Чинна президентка Молдови Мая Санду у четвер офіційно оголосила про свій вступ у президентські перегони. повідомляє NewsMaker.
https://newsmaker.md/wp-content/uploads/2024/08/photo_2024-08-22_11-23-02.jpg

«Ваша підтримка – велика честь для мене. У 2024 році ми ухвалимо найважливіше рішення для країни з моменту незалежності. Ми на референдумі визначимо наш зовнішній курс. Впевнена, що наш народ обере мир та свободу. У 2024 році ми також обираємо президента. Моя програма зрозуміла: найкращі умови для життя та взаєморозуміння. Молдова – це ми, і країна рухатимемося туди, куди ми її направимо», – сказала Санду.

Вона балотуватиметься від партії «Дія та солідарність» (PAS). При цьому, попри те, що Санду – кандидат від PAS, на заході не виступали члени самої партії. А на логотипі її виборчої кампанії не згадується про PAS.

Слоган кандидата: «Мая Санду для Молдови».

Зазначається, що 22 серпня PAS оголосила про створення ініціативної групи на підтримку кандидата у президенти.

Тепер ініціативну групу Санду має зареєструвати ЦВК. Після цього необхідно буде зібрати не менше 15 тис. і не більше 25 тис. підписів щонайменше у половині адміністративно-територіальних одиниць.

Тільки після цього ЦВК зможе офіційно зареєструвати Санду кандидатом на виборах президента.

1 серпня у Молдові розпочався передвиборчий період перед президентськими виборами та референдумом про євроінтеграцію.

Сама ж виборча кампанія розпочнеться 20 вересня 2024 року.

Як повідомляв Укрінформ, у Молдові на 20 жовтня призначили президентські вибори і референдум щодо вступу до Європейського Союзу.

https://www.ukrinform.ua/rubric-world/3897663-sandu-oficijno-ogolosila-pro-ucast-u-nastupnih-prezidentskih-viborah.html

Сообщение Чинна президентка Молдови Мая Санду офіційно оголосила про участь у наступних виборах появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top