На Запоріжсталі продовжує працювати програма підтримки працівників, житло яких постраждало від прильотів

Допомогу вже отримали понад 100 сімей металургів

В Запоріжжі та населених пунктах Запорізького району живуть тисячі співробітників Запоріжсталі та членів їх родин, які тримають економіку країни у цей непростий час. Кожен обстріл і кожна ворожа атака завдають болю та шкоди співробітникам та їх оселям.

З метою підтримки співробітників Метінвест впровадив програму з відновлення житла, пошкодженого внаслідок ворожих обстрілів,  для колективів Запоріжсталі та інших запорізьких підприємств компанії в регіоні. Наразі відновлено понад 100 осель запоріжсталівців та інших робітників підприємств Метінвесту у Запоріжжі. Сума наданої матеріальної підтримки складає понад 2,5 млн гривень.

Співробітники можуть звернутися на спеціально створену внутрішню гарячу лінію, що працює з перших днів повномасштабного вторгнення. В залежності від ступеня руйнувань осель співробітникам надається фінансова допомога для проведення відновлювальних та ремонтних робіт. Також працівники за потреби мають можливість безкоштовно проживати на базі соціальних об’єктів Метінвесту у Запоріжжі на час відновлення власного житла.

Вже двічі за такою допомогою звертався до Запоріжсталі співробітник доменного цеху Олександр Андрюсєв. Спершу у 2022 році, коли російська ракета понівечила квартиру батьків, у яких тоді жив Олександр. А у березні цього року постраждало власне житло чоловіка.

На Запоріжсталі продовжує працювати програма підтримки працівників, житло яких постраждало від прильотів

«Під час прильоту я був на роботі, а коли приїхав побачив, що ракета влучила саме під наш дім, і від цього постраждала наша квартира. Вибуховою хвилею потрощило вікна та балкони. Але я не залишився з бідою сам-на-сам. Комбінат виділив мені кошти на відновлення житла і я зміг почати капітальний ремонт в квартирі», — каже металург.

Оговтатись після прильотів металургу допомагали колеги та профспілка комбінату.  Олександр каже, надважливо отримувати таку підтримку.

«Звісно, важко було оговтатися від пережитого, від розуміння, що я ледь не залишився без житла. А якби був вдома, міг би постраждати й сам. Та і тут допоміг Запоріжсталь. На час відпустки мені дали можливість відновитися на базі відпочинку у Трускавці. Тож після відпустки приступив до роботи повний сил», — додає Олександр.

Ще на початку повномасштабної війни Метінвест започаткував кілька гуманітарних ініціатив, які тривають і досі. Зокрема, на допомогу пораненим і родинам загиблих працівників та їхніх родичів Метінвест вже спрямував 217,5 млн гривень. У Запоріжжі працюють кілька підприємств компанії: Запоріжсталь, Запоріжкокс, Запоріжвогнетрив та Запорізький ливарно-механічний завод.

Share this post

нет
scroll to top