Спільне комюніке щодо енергетичної безпеки України затвердили представники понад 40 країн

Робота з імплементації Формули миру розпочалася з напряму «Енергетична безпека»: тематична міжнародна конференція відбулася онлайн

Як повідомляє пресслужба Президента, зустріч відбулася в онлайн-форматі й на ній були присутні представники понад 40 країн-партнерів та міжнародних організацій.

Глава Офісу Президента України Андрій Єрмак взяв участь у першій тематичній розширеній зустрічі робочої групи, присвяченій імплементації пункту Формули миру “Енергетична безпека”.

https://www.president.gov.ua/storage/j-image-storage/43/89/61/ab9532bc15bf9e0fdc5f2466355dd12c_1724337732_extra_large.jpeg

“Захист об’єктів енергетичної інфраструктури, їхнє швидке відновлення та розвиток – єдиний спосіб запобігти поглибленню кризи. Україна потребує вашої енергетичної солідарності. Водночас вона може стати платформою для впровадження та тестування нових підходів до “зеленого” переходу та посилення сталого розвитку”, – наголосив Єрмак.

З боку України взяли участь заступники глави ОП Ігор Жовква та Микола Точицький, міністр енергетики Герман Галущенко, його заступниця Світлана Гринчук, радники ОП Дар’я Зарівна та Олександр Бевз.

https://www.president.gov.ua/storage/j-image-storage/43/89/49/0202e09dc107deacde1bdd7f8545c28c_1724337732_extra_large.jpeg

Міністр енергетики Герман Галущенко зауважив, що допомога країн-партнерів дуже важлива для нашої держави.

«Міжнародна допомога має вирішальне значення для відновлення енергетичної системи України, а також для захисту енергетичної інфраструктури від військових загроз, зокрема шляхом посилення протиповітряної оборони України країнами, які взяли на себе зобов’язання», – зазначив Герман Галущенко.

Зі свого боку, данський міністр клімату, енергетики та комунальних послуг Ларс Огорд наголосив, що одним із основних пріоритетів головування Данії в ЄС у 2025 році, буде збереження сильної політичної уваги в ЄС до підтримки енергетичної системи України.

“Державний секретар Міністерства енергетики Норвегії Астрід Бергмол наголосила, що в програмі підтримки України з боку Норвегії пріоритетом є сприяння поліпшенню енергетичної безпеки”, – йдеться в повідомленні.

Державний секретар Міністерства клімату та навколишнього середовища Польщі Кшиштоф Болеста зазначив, що його країна під час головування в Раді Євросоюзу працюватиме над просуванням переговорів про вступ України до ЄС, зокрема й щодо інтеграції енергосектору.

Тематична конференція відбулася у продовження першого Саміту миру, де обговорили загальні підходи до мирної рамки та докладно – ядерну, продовольчу безпеку та гуманітарні питання (людський вимір). Метою цих заходів є розробка загального мирного плану, який ініціював Президент Володимир Зеленський.

За результатами конференції учасники ухвалили Спільне комюніке, текст якого наведений нижче.

Спільне Комюніке з енергетичної безпеки – pdf – 75.14 kb
Joint Communique on energy security – pdf – 73.37 kb
www.president.gov.ua/news/robota-z-implementaciyi-formuli-miru-rozpochalasya-z-napryam-92753

Сообщение Спільне комюніке щодо енергетичної безпеки України затвердили представники понад 40 країн появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top