Партизанський спротив на окупованих територіях Запорізької області активізується

Партизанський рух активно діє на окупованій частині Запорізької області. Про це сьогодні, 22 серпня, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів заступник голови Бердянської районної ради Віктор Дудукалов.

Він прокоментував інформацію про вибух у тимчасово окупованому Бердянську, який стався 15 серпня та міг бути пов’язаний з ліквідацією одного з представників окупаційної влади міста Павла Іщука.

“Це була вже друга акція по даному суб’єкту, і оскільки цей суб’єкт не просто був представником влади, він відповідав безпосередньо за пропаганду, то найправильніше буде стверджувати й практично можна бути впевненим у тому, що це партизанська акція… І щодо цього топколаборанта попри те, що минуло достатньо часу, немає інформації про те, вижив він чи ні. Але окупанти його живим не показують, тому є надія на те, що він все-таки не вижив. Але стверджувати, що це партизанська акція, можна спокійно, тому що це реально було вдруге”, — сказав Дудукалов.

Заступник голови Бердянської райради зазначив, що після першого замаху партизани натякали, що все одно дістануть Іщука.

“Колаборанти там, і поліцейські, й інші силовики, й представники влади, вони прекрасно знають, що краще зараз заочний вирок, ніж очний “вирок” від партизан. Партизан на нашій окупованій території дуже і дуже бояться колаборанти. І це теж гарний показник через 2,5 роки окупації”, — наголосив Дудукалов.

Раніше повідомлялося, що минулого року Жовтневий райсуд Запоріжжя заочно визнав Іщука винним у колабораційній діяльності. Суд йому призначив покарання у вигляді 8 років в’язниці з позбавленням права 15 років обіймати посади в органах державної влади, місцевого самоврядування, державних, комунальних підприємствах, установах, організаціях будь-якої форми власності та в органах, що надають публічні послуги. Також до покарання входить й конфіскація майна.

Сообщение Партизанський спротив на окупованих територіях Запорізької області активізується появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top