Малеча у Запоріжжі повертається до дитячих садків. ВІДЕО

До дитячого садка № 75 «Сонечко» у Запоріжжі повернулись діти. Заклад почав працювати очно в серпні поточного року – після дозволу Ради оборони Запорізької області. Завдяки відремонтованому та облаштованому укриттю 50 дошкільнят можуть відвідувати садок в одну зміну. Відповідно в дві зміни матимуть змогу займатися до сотні дітей. 

Про це повідомили у Запорізькій обласній військовій адміністрації.

На сьогодні до дитсадка «Сонечко», крім 15 своїх вихованців, приходять 45 дітей з двох сусідніх дошкільних закладів. Там немає укриттів. А в новому навчальному році до них приєднаються 30 дітлахів ще з одного дитячого садочка. Для цього кількість груп збільшать, а заняття проводитимуть і в другій половині дня.

Діти навчаються протягом трьох годин два рази на тиждень. Для цього в укритті були облаштовані три кімнати. Також є окрема кімната для надання медичної допомоги, де постійно перебуває медпрацівник.

В укритті є все необхідне для безпечного перебування дітей: два виходи, запаси питної та технічної води, енергонезалежні лампи, два генератори, аптечки, вогнегасники. Для комфорту вихованців встановлено зручні дитячі меблі, є іграшки та навчальні матеріали. У приміщенні доступний безпровідний інтернет, тож вихователі можуть зробити заняття більш інтерактивними.

Читайте також: ООН надає 30 млн доларів для допомоги прифронтовим громадам: гроші отримають мешканці Запорізької області

 

У мирні та воєнні часи залишаємося разом, бо лише так ми є сильнішими. Долучайтеся до телеграм каналу Форпост медіа.
Усі ми тут — https://t.me/forpost_zp

 

Share this post

нет
scroll to top