Коли «Укрпошта» зможе доставляти українські закордонні паспорти в усі країни світу?

Завдяки співпраці МЗС та Укрпошти з вересня українці зможуть отримати нові закордонні паспорти у будь-якій частині світу.

21 серпня 2024 року підписано меморандум між національним поштовим оператором «Укрпошта» та Міністерством закордонних справ України. Сторони оголосили про запуск у вересні оновленого сервісу з доставки по всьому світові  документів, передусім закордонних паспортів, перевипуск яких замовили громадяни України.

Документ виготовлятимуть в Україні, а потім відправлятимуть на адресу дипломатичної установи в тій країні, де замовили паспорт. Оплатити послугу можна в електронному кабінеті на сайті «Укрпошти».
Використовуючи технологію електронної марки з QR-кодом українці деінде зможуть оплатити доставку закордонного паспорту в особистому кабінеті на сайті Укрпошти. Єдина ціна доставки у будь-яку країну світу складатиме всього 6 доларів США  та 10 грн ПДВ. Наразі ціна такої експрес послуги складає від 70 до 100+ доларів залежно від країни.

Після того, як паспорт буде виготовлено на території України, Укрпошта забезпечить його швидку доставку на адресу закордонної дипломатичної установи України в країні, де замовляли даний паспорт. Це робиться тому, що згідно з законодавством України при отриманні паспорта необхідна подвійна верифікація. Надалі планується забезпечити доставку на адресу отримувача.

В Міністерстві закордонних справ повідомили, що ініціатива дозволить суттєво оптимізувати алгоритми отримання громадянами України за кордоном паспортних документів.

Нагадуємо, що «Укрпошта» як член Всесвітнього поштового союзу має змогу доставляти документи та посилки  у понад 230 країн та територій світу. Партнерська мережа національних пошт складає більш ніж  660 тисяч відділень, які обслуговують 5,3 млн поштовиків, забезпечуючи швидку і зручну доставку.

Сообщение Коли «Укрпошта» зможе доставляти українські закордонні паспорти в усі країни світу? появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top